Normal_rolstoel__gehandicapt__verlamd

Een studente van het Albeda Collega in Rotterdam is door haar school geschorst vanwege een filmpje waarin zij respectloze uitlatingen deed over haar werk met ouderen. In het filmpje, dat inmiddels van de sociale media is verwijderd, zegt de studente onder andere dat ze zich schaamt omdat ze de stad in moet met ouderen. Dat meldt RTL Nieuws. 

De video werd door het meisje geplaatst op Snapchat. Daarin is te horen:  "Kan iemand mij even uitleggen waarom ik in de stad moet gaan lopen met deze oude mensen? (…) Ik schaam me kapot." De mbo-studente is overigens van plan aangifte te doen, omdat ze na haar uitlatingen met de dood is bedreigd. Er kwam namelijk erg veel kritiek op het filmpje over ouderen. 

Het stageadres van de studente, oudereninstelling Laurens, is geschokt door deze uitlatingen en onaangenaam verrast. Ook het Albeda College is niet te spreken over de actie. Een woordvoerder spreekt van onverstandig gedrag dat absoluut niet door de beugel kan. Haar gedrag past niet bij de beroepshouding en kan bovendien negatieve gevolgen hebben voor haar toekomst. Ook medestudenten zien niet gebaat bij deze respectloze uitlatingen. De studente is voorlopig geschorst van school. Volgens de woordvoerder gaat de school binnenkort opnieuw met haar in gesprek.

Het meisje zelf heeft in de tussentijd al een excuusfilmpje gemaakt en online gezet. "Ik begrijp dat dit voor velen heel asociaal, brutaal en respectloos is overgekomen. Ik bedoelde het totaal niet zo. Op dat moment dacht ik echt even niet na. Het is sowieso stom geweest. Ik heb er ook spijt van”, zo meldt ze. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids