Normal_mbo__hbo__school__verpleging__verpleegkunde__leren

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) presenteert zich de aankomende periode op verschillende onderwijsbeurzen met hun stand ‘Kies je toekomst’. De organisatie wil toekomstige mbo’ers bereiken door te vragen waar hun interesses liggen en door informatie te geven in welke sectoren de komende jaren een baan is te vinden. Op die manier stelt SBB de studiekiezers in de gelegenheid om samen met adviseurs praktijkleren een blik op de toekomst te werpen. Dat meldt SBB.

Op de onderwijsbeurzen kunnen jongeren daarnaast kennismaken met opleidingen en diverse leerbedrijven uit allerlei branches. Wat voor mogelijkheden studenten in het mbo hebben, is te vinden op de website beroepeninbeeld.nl. Daar kunnen zij beroepsomschrijvingen en filmpjes bekijken en inzien hoe groot de kans is om ergens stage te lopen of werk te vinden.

Om de studenten zo goed mogelijk op weg te helpen met het zoeken van een opleiding die bij ze past, heeft SBB voor docenten en decanen een lesbrief beschikbaar gesteld. Hierin staan opdrachten en informatie die ze als inspiratie voor hun lessen kunnen gebruiken. Via een bijgevoegd logboek kunnen scholieren zelf bijhouden wat ze tegenkomen in hun studiekeuze. Dit logboek is voor hen een goede voorbereiding op het bezoeken van de onderwijsbeurs.

De SBB staat de komende twee dagen, 8 en 9 november, op de Onderwijsbeurs Noordoost. De Studiekeuzebeurs Midden vindt plaats op 24 en 25 november en tot slot wordt de Studiebeurs West op 8 en 9 december gehouden. De stand ‘Kies je toekomst’ is voor aankomende mbo'ers dus door het hele land te vinden. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids