Normal_telefoon__app__digitaal__mobiel

Amsterdam gaat meer doen aan voorlichting om jongeren weerbaarder te maken tegen seksuele intimidatie via sociale media. Zowel vmbo-scholen, basisscholen als kinderen van Antilliaanse, Turkse en Marokkaanse ouders krijgen de komende tijd extra aandacht in de voorlichting over sexting. Dit meldt Het Parool.

In 2017 wordt naast de jaarlijkse 50.000 euro 67.500 extra uitgegeven om de voorlichting over sexting een extra impuls te geven. Vooral jongeren met negatieve jeugdervaringen en laagopgeleide jongeren zijn vaker slachtoffers. Ook kinderen met een Turkse en Marokkaanse achtergrond zijn extra kwetsbaar, waarschijnlijk omdat Turkse en Marokkaanse ouders minder over seks praten met hun kinderen, blijkt uit onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland. Datzelfde geldt voor Antilliaanse en streng religieuze ouders. Bij het geven van seksuele voorlichting aan kinderen hoort tegenwoordig de omgang met social media bij. 
 
De meeste slachtoffers zijn waarschijnlijk in de leeftijd van 16 tot 23 jaar, maar ze worden steeds jonger. Daarom heeft jeugdzorginstelling Spirit basisscholen benaderd voor voorlichting in groep 7 en 8. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids