Normal_meisje_jong_kind_misbruik_pesten46

Een 19-jarige scholier uit het Branbantse Bavel wordt verdacht van het opeisen van naaktfoto’s van jonge meisjes via chats. Ook zou hij een 12-jarig meisje hebben verkracht en een 13-jarig meisje hebben misbruikt.  De jongen zit al ruim drie manden vast. Dat meldt BN De Stem.

De verdachte lijkt zich specifiek op jonge minderjarige meisjes te hebben gericht. In het dossier wordt zelfs gesproken van meisjes die nog jonger waren dan 12 jaar. De woning van de jongen werd in juni van dit jaar doorzocht, waarbij 900 digitale afbeelden en 170 video’s zijn aangetroffen die duiden op kinderporno. In totaal zouden 40 tot 50 meisjes slachtoffer zijn.

Om in contact te komen met de meisjes zou de jongen voornamelijk de foto- en video-app Snapchat hebben gebruikt. De slachtoffers kregen opdracht hem naaktfoto’s te sturen en seksuele handelingen te verrichten. Weigerden ze dat, dan zouden de foto’s online worden gezet, zo dreigde de verdachte. De meisjes bij wie hij ontucht heeft gepleegd, zouden daarvan tussen september vorig jaar en februari van dit jaar slachtoffer zijn geworden.

De identiteit van deze meisjes hoopt de politie te achterhalen door middel van een onderzoek dat momenteel gaande is. Daarnaast worden honderden andere contacten onderzocht met wie de jongen via de chat communiceerde. Deze chats op internet zijn volgens de officier van justitie een zorgwekkend gevaar voor jonge kinderen.

Gisteren vond er een tussentijdse rechtszitting plaats. Daar werd ook bekend dat de 19-jarige jongen vanwege deze ernstige feiten voorlopig niet op vrije voeten komt. De volgende zitting, ook pro forma, is op 28 november.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids