Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

Alle mbo-scholen krijgen in dit nieuwe schooljaar, 2017-2018, bezoek van Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad. Hij wil door middel van die bezoeken te weten komen hoe deze scholen aansluiten op de vraag van de regionale arbeidsmarkt. Ook is hij benieuwd naar hoe innovaties en samenwerkingsverbanden in de bedrijfstakken zijn vormgegeven. Dat meldt de MBO Raad.

Maandelijks staat er een andere sector centraal. Tijdens de bezoeken aan de scholen vinden er gesprekken en ontmoetingen plaats met studenten, docenten en bestuurders op de werkvloer. Aan het einde van de reeks wordt er samen met de werkgeversorganisaties gedineerd. Hiervoor worden ook Kamerleden uitgenodigd. Zij zullen tevens bij de schoolbezoeken aanwezig zijn.

Hoe mbo-scholen via regionale netwerken samen met werkgevers voor een optimale aansluiting op de regionale en landelijke arbeidsmarkt zorgen, wil het mbo graag laten zien. De sector Mobiliteit, Transport & Logistiek, Luchtvaart & Rail en Maritiem  is deze maand als eerste aan de beurt. Tot en met juni volgen de andere sectoren in het mbo. De planning is te vinden op de website van de MBO Raad.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids