Normal_rss_entry-102462

Jumbo wil online de grootste speler worden in het Nederlandse supermarktlandschap. Om die ambitie waar te kunnen maken, zal het concern stevig investeren. Op het hoofdkantoor in Veghel wordt een techcampus in het leven geroepen. Hier is op den duur plaats voor tweehonderd "talenten".

Jumbo zag de omzet afgelopen halfjaar met bijna 5 procent stijgen tot 3,8 miljard euro. Het Brabantse bedrijf verdubbelde de opbrengst van onlinebestellingen. Deze waren goed voor 2 tot 3 procent van het totaal. Financieel topman Ton van Veen van Jumbo verwacht een verdere groeispurt bij de onlineomzet.

Om groei te realiseren, ook in marktaandeel, heeft het volgens hem weinig nut om "eindeloos fysieke winkels" aan het winkelbestand toe te voegen, maar juist ook in te zetten op online. Jumbo telt momenteel circa 360 zogeheten Pick Up Points waar onlinebestellingen kunnen worden opgehaald. Verder heeft het bedrijf tweehonderd locaties vanwaar boodschappen kunnen worden thuisbezorgd. Dit aantal wordt verder uitgebreid. Ook de zakelijke bezorging wordt verder opgeschaald.

Door: ANP