Normal_inspectie__keuring__rapport__check

Het bestuur van het regionale opleidingscentrum West-Brabant krijgt nog niet het vertrouwen van de Inspectie van Onderwijs. De mbo-instelling is de laatste dagen veel in het nieuws. Begin vorig jaar leidden bezoeken van de Onderwijsinspectie namelijk tot onvoldoendes bij drie opleidingen. Daarna zijn er verbeteringen doorgevoerd door de school, maar die zijn volgens de Inspectie nog niet genoeg. Dat meldt NOS.

Na de inspectiebezoeken zijn er strengere controles uitgevoerd op de school. Ondanks de verbeteringen vindt de Onderwijsinspectie het nog te vroeg om die controles te laten varen. Met name de kwaliteit van het onderwijs moet nog flink worden verbeterd, aldus het rapport. Er zou en te onduidelijke samenhang en visie worden toegepast. Wat dat precies inhoudt, is niet vermeld in het rapport. Wel is duidelijk dat het niet om financiële problemen gaat.

Interim-voorzitter van ROC West-Brabant Rob Neutelings zegt zich voor 95 procent te kunnen vinden in de kritiek van de Onderwijsinspectie. De inhoud van het rapport werd al in april van dit jaar bekendgemaakt aan managers en directeuren van de verschillende opleidingen. Volgens Neutelings heeft dat geholpen en zijn er sindsdien meteen flinke verbeteringen doorgevoerd. Hij twijfelt dan ook niet aan de toekomst van het opleidingscentrum. In november van dit jaar komt de Inspectie opnieuw langs bij het Brabantse ROC, dat in totaal circa 25.000 leerlingen heeft.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids