Normal_eten

Op maandag 4 september aanstaande vindt het jaarlijkse mbo-diner plaats. Het is de zevende keer dat het evenement georganiseerd wordt, deze keer in Ermelo. Het thema van dit jaar is ‘Arbeidsmarkt 2025 met de kansen en valkuilen voor het (mbo)onderwijs’. Bij het diner zijn vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven, enkele studenten, beleidsmakers en politici aanwezig. Dat meldt de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). 

Het mbo-diner wordt in opdracht van de minister van Onderwijs georganiseerd, in samenwerking met SBB, de MBO Raad, VNO/NCW-MKB, FNV en JOB. In Ermelo is de legerplaats het decor van het diner. Deze locatie is niet toevallig gekozen, omdat de plek een groot leerbedrijf is voor mbo-studenten. Naast het diner staan er op 4 september diverse andere activiteiten gepland. Hoofdgastspreker van de avond is Didier Fouarge van onderzoeksinstitutut ROA van Maastricht Universiteit.

Vervolgens is het de beurt aan een leerbedrijf en een ROC die hun voorbereidingen voor 2025 zullen presenteren. Daarna zijn er tal van andere sprekers die over het thema voorbeelden geven, kritische vragen stellen en meningen geven. De aanwezigen worden uitgenodigd om met elkaar te spreken over het thema.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids