Logo_benefietavondals

Een driegangendiner en een loterij met mooie prijzen heeft bijna 1300 euro opgebracht voor de stichting ALS. Studenten van de mbo-opleiding Managementassistent/Directiesecretaresse van het ROC Horizon College hebben dit bedrag bij elkaar gebracht tijdens een benefietavond die dinsdagavond 13 juni in Alkmaar plaatsvond. De organisatie van deze avond maakt onderdeel uit van hun opleiding. Dat meldt ROC Horizon College. 

De mbo-studenten Isa Hartman, Melanie Beermann, Ciska List en Laura de Jong wisten ruim vijftig gasten te interesseren voor een plekje in bistro High5. De bistro opende belangeloos de deuren voor het initiatief van de studenten. Het viertal heeft onder meer het thema van de avond bedacht, het restaurant, de sponsoring en prijzen geregeld, de uitnodiging samengesteld, een draaiboek gemaakt en een gastspreker uitgenodigd. Het team van High5 stond vervolgens klaar om de gasten te verwennen met culinaire hoogstandjes.

Het thema van de avond hebben de studenten zelf gekozen. In de familie van Melanie Beermann komt ALS voor en daarom werd besloten om meer bekendheid hieraan te geven. "ALS is een verschrikkelijke onmenselijke ziekte",  vertelt Melanie. "Door middel van deze avond hebben wij geprobeerd ons in te zetten om ALS de wereld uit te helpen. Gerard Godschalk, vrijwilliger bij de stichting ALS, hebben we als gastspreker uitgenodigd. Hij vertelde over zijn vrouw die aan ALS is overleden. Dat was heel indrukwekkend."

Na afloop konden de gasten een evaluatieformulier invullen en de studenten hebben veel positieve reacties ontvangen. Student Isa Hartman kijkt terug op een geslaagde avond. "We hebben veel geleerd want er moest veel georganiseerd worden, maar ons harde werken is beloond. Als team zijn we eraan begonnen en als team stonden we klaar voor onze gasten. Het heeft veel voldoening gegeven, vooral omdat je op deze manier iets voor een ander kunt betekenen."

Door: Redactie Nationale Zorggids