Normal_koken_eten_horeca

Gisteren is de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 van start gegaan. Docenten, mbo-leerlingen en leerbedrijven zelf kunnen een leerbedrijf nomineren. Dat meldt Misset Horeca.

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert de wedstrijd, die als doel heeft om het leren in de praktijk te stimuleren. Daarnaast wordt de waarde van leerbedrijven voor de horecasector uitgelicht. Zowel voor de individuele leerbedrijven als de horecasector is de wedstrijd belangrijk, zeker nu er meer vraag is naar werknemers in de horeca. Leerbedrijven zorgen niet alleen voor een goede opleiding van studenten, maar bieden huidige arbeidskrachten ook mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen.  Het samen streven naar topkwaliteit moet voorop staan. Dat zegt Ricardo Eshuis, directeur van de SVH.

De winnaar van de wedstrijd mag zich een jaar lang Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018  noemen. Als prijs wordt niet alleen een bokaal overhandigd, ook mag winnaar een bewijs aan de muur hangen. Bovendien mag er in het winnende bedrijf iemand worden afgevaardigd die voor de branchevaststellingscommissie van SVH meebepaalt over de vaststelling van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. Tot slot krijgt het bedrijf bezoek van een SVH Meester, net als de winnaars van de tweede en derde prijs.

Leerbedrijven kunnen tot 11 oktober aanstaande worden genomineerd. Daarna vindt er een beoordelingsronde plaats, waarin de deelnemerslijst wordt samengesteld. In november wordt bekend welke bedrijven de top-10 hebben gehaald. De uiteindelijke winnaar komt tijdens de Horecava uit de bus.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids