Logo_bjjrgiar_400x400

ROC Rijn IJssel in Arnhem heeft een studente die onlangs is verwijderd van de school toch weer toegelaten. De studente dreigde een kort geding aan te spannen tegen het ROC. Daarop kwam de school terug van het eerder genomen besluit. Dat meldt de Gelderlander.

Omdat haar resultaten tegenvielen moest de examenkandidaat van de opleiding medewerker personeel en arbeid de school verlaten. Volgens een woordvoerder van Rijn IJssel hebben het ROC en de studente een conflict. Zij mag nu voorlopig terugkeren op de school, in elk geval zolang het onderzoek nog niet is afgerond.

De klachten wat betreft de onenigheid komen van beide kanten. De studente zegt materiaal voor haar eindexamen kwijt te zijn geraakt, waardoor haar afstuderen in de problemen komt. Over de precieze inhoud van het conflict wordt volgens de woordvoerder deze week meer duidelijk.

De eindexamenkandidate had inmiddels al een kort geding aangespannen. Voordat die kon plaatsvinden, heeft het ROC samen met de studente besloten om haar toch te laten terugkeren op de school. Mocht Rijn IJssel besluiten om de mbo-studente na haar voorlopige terugkomst alsnog van school te sturen, bestaat er de mogelijkheid op een nieuwe gang naar de rechter. De woordvoerder zegt dat in elk geval niet uit te sluiten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids