Logo_roc_van_twente_logo

Twee nieuwe opleidingen aan het ROC van Twente worden voor een deel bekostigd door bedrijven uit de buurt. Het gaat om de opleidingen voor researchinstrumentmaker en verspaningstechnoloog. Op deze manier hopen de bedrijven op termijn voor een betere bezetting van het grote aantal beschikbare vacatures. Dat meldt RTV Oost. 

Een twintigtal bedrijven betaalt per student voor duizenden euro’s mee aan de nieuwe opleidingen die in september van start gaan. Het plan komt voort uit de landelijke kritiek van bedrijven op ROC’s. Er wordt geklaagd dat de mbo-scholen niet genoeg doen voor de aansluiting op de arbeidsmarkt. Daar ligt namelijk een behoorlijk gat, ook in Twente. Vooral technische bedrijven staan te springen om arbeidskrachten.

De samenwerking tussen bedrijven en het ROC van Twente is niet de eerste stap in de goede richting. Eerder al is er van alles gedaan om de sector techniek interessanter en aantrekkelijker te maken. De studenten die in het nieuwe schooljaar beginnen met hun opleiding hebben in elk geval als voordeel dat ze na hun studie vrijwel meteen kunnen doorstromen naar het arbeidsleven. Vacatures zijn er immers genoeg.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids