Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Bijna 30 procent van de mbo-studenten vindt dat de kantine op hun school te wensen over laat. Dat blijkt uit een onderzoek van JOB-monitor. Vervolgens werd er onder ruim 1200 leerlingen van verschillende scholen gevraagd waar die ontevredenheid vandaan komt. Daaruit blijkt voornamelijk dat er een grote behoefte is aan betere zitplekken. Dat meldt de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). 

Niet alleen moeten de zitplaatsen verbeterd worden, mbo-studenten willen ook dat er meer plekken komen om te kunnen zitten. Daarnaast blijkt uit de enquête dat jongeren de kantineprijzen te hoog vinden en dat de keuze uit voedingsmiddelen uitgebreider kan. Jongeren die bijvoorbeeld een glutenvrij dieet willen volgen of gevarieerder en internationaler willen eten, komen nu nauwelijks aan hun trekken, vinden zij.

JOB bezocht acht mbo-vestigingen door het hele land om naar de mening van studenten te vragen. Overige punten van kritiek waren de aansluiting van lesroosters op het OV, onduidelijke regels wat betreft te laat komen en de wifi-verbinding. Over de inhoud van de lessen en de docenten gaven de mbo’ers aan wel tevreden te zijn. Ook werd er op een aantal locaties gesproken van een goede sfeer op de school. De uitgebreide resultaten van de enquêtes zijn te vinden op de website van JOB.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids