Normal_skill_break_01__2_

De sector Transport en Logistiek heeft met 'Skill Break' een nieuwe manier gevonden om transport en logistiek op school tot leven te brengen. Leerlingen kunnen door mee te doen aan een challenge ontdekken of de sector Tranport en Logistiek bij hen past en scholen worden ondersteund in de begeleiding van de studiekeuze van leerlingen. In 2017 start de Skill Break op zeven locaties in Nederland. Dit meldt Sectorinstituut Transport en Logistiek.

De Skill Break-challenge vindt plaats op het schoolplein waar leerlingen en studenten de strijd met elkaar aangaan via logistieke spellen. Hierbij worden hun vaardigheden getest op het gebied van ruimtelijke inzicht en efficiënt werken. Op deze manier maken honderden vmbo-leerlingen kennis met de sector en kunnen ze een bewuste studiekeuze maken. En mbo-leerlingen laat het zien dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.

De scholen die meedoen zijn: Het Drenthe College, Emmen De Meerwaarde, Barneveld Noorderpoort, Groningen Arcus College, Heerlen Koning Willem 1 College, Den Bosch Het Gilde Vakcollege, Gorinchem Het Erasmus, Almelo. Voor meer informatie: www.stlwerkt.nl/skillbreak.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids