Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

Bijna veertig mbo-studenten hebben onlangs meegedaan aan vakwedstrijden van World Skills NL. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van World Skills NL van afgelopen week bij MBO Utrecht werden zij door minister Jet Bussemaker enthousiast gehuldigd. Dat meldt MBO Utrecht.

De studenten namen deel aan de excellentiewedstrijd van World Skills NL die speciaal bedoeld is voor mbo-scholieren. Het doel daarvan is dat talentvolle jongeren zich steeds verder kunnen ontwikkelen in het vakgebied waarin ze uitblinken, om uiteindelijk het niveau van het beroepsonderwijs te verhogen. Zowel het vakmanschap als onderwijs wordt tijdens de Skills getest. Bussemaker benadrukte tijdens de receptie dat creatieve vakmanschap en excellentie elkaar bijzonder goed aanvullen. Zij heeft de World Skills dan ook erg hoog in het vaandel staan.

De jongeren die tijdens de Skills uitblonken, kregen van de minister een gouden, zilveren of bronzen medaille uitgereikt. Daarnaast werd de Medal of Excellence uitgereikt aan studenten die een uitzonderlijk hoge score behaalden. Bussemaker is trots op de deelnemende studenten en gaf hen mee die trots zelf ook uit te stralen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids