Foto: ROC Horizon College

Bijna achtduizend bezoekers bezochten afgelopen vrijdag, 20 januari, de Open Dag van het ROC Horizon College. Duizenden potentiële studenten en hun ouders kregen de mogelijkheid om te kijken wat er allemaal mogelijk is binnen het mbo-onderwijs. Bij de vier vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend waren docenten, studenten en leerbedrijven aanwezig om informatie te geven over de mbo-opleidingen en de beroepen. Ook werd er aandacht besteed aan internationale stages en lesmodules die studenten in het buitenland kunnen volgen. Dat meldt ROC Horizon College. 

Bij het Horizon College zijn veel mogelijkheden voor studenten om internationale ervaring op te doen. Zo start dinsdag 24 januari een nieuw pilotproject voor excellente mbo-4 studenten die met Europa kennis willen maken. Onder de naam Being Dutch in Europe krijgen studenten van verschillende mbo 4-opleidingen (het hoogste mbo-niveau) een uitgebreid programma aangeboden.

De pilot start met vijf thema’s: Brussels here we come! (met onder meer een excursie naar het Europees Parlement in Brussel), Culture shock (wat ervaar je als je kennismaakt met een andere cultuur), New neighbours (immigratie en emigratie), Europe works (arbeidsomstandigheden in Europa) en Peace Palace at last (met een excursie naar het Vredespaleis in Den Haag).

Docenten van het Horizon College hebben de thema’s ontwikkeld. Alle lessen zijn in het Engels en de studenten werken gedurende de hele periode aan een opdracht die ze aan elkaar, ouders en andere belangstellenden presenteren.

Nadat de vijf thema’s zijn behandeld komt er een vervolg waarbij studenten zich voorbereiden op een topstage bij een bedrijf in het buitenland. De pilot internationalisering maakt onderdeel uit van het excellentieprogramma van het Horizon College, waarbij studenten worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. 

(Dit is een advertorial)