Logo_noorderpoort_logo

Studenten van Noorderpoort Technologie & ICT zijn met hun beroepenfilmpje uitgeroepen tot Europese winnaar van het project Good Guidance. Op de tweede plek zijn programmeurs uit Roemenië geëindigd en de banketbakkers uit Italië gingen dankzij hun video met het brons naar huis. Dat meldt Noorderpoort.

Voor de Europese finale van het project van Good Guidance streden studenten mee uit Nederland, Italië, Roemenië, Letland en Frankrijk. Voor deze wedstrijd hebben de deelnemende studenten een korte video gemaakt om hun toekomstige beroep in beeld te brengen. De video van de studenten, ook wel de ‘Mannen van Staal’ genoemd, van Noorderpoort is uitgekozen als winnaar van 2016.

De video van de studenten Constructiewerker (niveau 2) is gemaakt in het kader van de internationale wedstrijd Steps to my Future. Op 12 april 2016 werd tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs bekend gemaakt dat de studenten van Noorderpoort Technologie & ICT met hun filmpje ‘Men of Steel’ Noorderpoort gingen vertegenwoordigen op Europees niveau tijdens de wedstrijden van Good Guidance.

 Op dit moment doen 36 studenten van het Noorderpoort mee aan diverse nationale Skills voorronden ter voorbereiding op de landelijke finale in maart.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids