Normal_ondernemersconferentie2

Woensdag 14 december organiseerden het ROC Horizon College en de Rabobank de Ondernemersconferentie. Mbo-studenten die een opleiding of cursus Ondernemerschap volgen op het Horizon College konden deze inspirerende avond bijwonen om praktische informatie op te doen over de start van een eigen bedrijf. De Ondernemersconferentie maakt deel uit van het excellentieprogramma Ondernemerschap van het Horizon College. 

De Ondernemersconferentie begon met een presentatie van Jouri Schoemaker, Nederlands kampioen pitchen. Hij vertelde zijn verhaal over de ups en downs van zijn start-up en het winnen van het Nederlands kampioenschap pitchen. Daarna konden de studenten twee workshops bezoeken. Zij konden hiervoor een keuze maken uit vier praktische workshops. Roy van der Roest van de Rabobank vertelde over hoe je als ondernemer de investeringen bekostigt om een onderneming te starten. Hij legde uit welke financieringsmogelijkheden er zijn, hoe je er als ondernemer voor zorgt dat je je geld ontvangt van je opdrachtgevers en hoe je je leveranciers betaalt.

Willeke Schalk van de Kamer van Koophandel legde uit wat er allemaal bij komt kijken als je een bedrijf wilt starten of overnemen en wat de Kamer van Koophandel hierin kan betekenen. Er was ook een workshop van het Ondernemersklankbord. Twee ervaren ondernemers, André de Reus en Geert ten Dam, vertelden de studenten over hoe zij valkuilen kunnen vermijden en hoe het Ondernemersklankbord hen behulpzaam kan zijn bij de start van hun eigen bedrijf. René Stammes van de Belastingdienst Holland Noord tenslotte nam de studenten mee in de wereld van de Belastingdienst, een wereld die zij als ondernemer straks moet kennen en begrijpen. Na de workshops konden de studenten informeel netwerken.

Het is de eerste keer dat het Horizon College in samenwerking met de Rabobank een dergelijk evenement organiseerde. Vanwege de grote belangstelling, 120 studenten bezochten de conferentie, krijgt dit initiatief in het voorjaar een vervolg. 

(Dit is een advertorial)