Normal_politie

Jaarlijks kiezen 330 jongeren voor het keuzedeel Politie dat gekoppeld is aan het kwalificatiedossier Handhaver, Toezicht en Veiligheid (HTV). Daarvan stromen gemiddeld 160 studenten door naar het tweede jaar van de Politieacademie. Een goede samenwerking tussen Nationale Politie en het mbo is dus een absolute voorwaarde. Daarom tekenden dinsdag de Politieacademie, de Nationale Politie, het ministerie van Veiligheid en Justitie en 12 mbo-scholen uit het hele land het convenant ‘Eenheid in samenwerking’ dat deze samenwerking inhoud geeft. Dit meldt MBO Raad. 

Studenten met het diploma HTV komen dankzij het keuzedeel Politie in aanmerking voor de selectieprocedure bij de Politieacademie. Indien zij door de selectie komen, kunnen zij instromen in het tweede jaar van de opleiding tot Allround Politie Medewerker (niveau 4).
 
Het convenant is getekend tijdens een speciaal daarvoor georganiseerd event op de Politieacademie in Warnsveld. De 12 mbo-scholen die het keuzedeel gaan aanbieden zijn het Arcus College, Koning Willem 1, ROC West-Brabant, Aventus, ROC Friese Poort, ROC Kop van Noord-Holland, ROC A12, ROC van Amsterdam, ROC Mondriaan, Zadkine, ROC Midden Nederland en MBO Amersfoort.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids