Normal_technische_studie_techniek_natuurkunde_elektronica

Overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven gaan beter en effectiever samenwerken in Noord-Holland. Er is behoefte aan goed opgeleid technisch personeel. Met de techniekcampus Tech@Connect stemmen de partners vraag en aanbod op elkaar af, werken samen in onderwijs, opleidingen, trainingen, stages, werk ervarings- en onderzoeksprojecten en baankansen. Dat meldt provincie Noord-Holland.

Met Tech@Connect gaat ook structureel aandacht naar ‘een leven lang leren’, om- en bijscholing van ‘werk naar werk’ en betere kansen voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwe techniekcampus moet ook de verbinding leggen met relevante ontwikkelingen in andere regio’s van de provincie Noord-Holland zoals Amsterdam Science Park en Techport in de IJmond.

Gedeputeerde Jaap Bond: “Deze mooie regio kan Tech@Connect goed gebruiken. Samen maken we van de Kop van Noord-Holland een belangrijke en logische hotspot voor Marine offshore in Nederland met een veerkrachtige arbeidsmarkt.” Tech@Connect is een initiatief van de provincie Noord-Holland. De Noord-Hollandse werkambassadeur, Dook van den Boer, heeft ervoor gezorgd dat de partners samen deze concrete stap hebben gezet voor de regio. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids