Normal_download

Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is van 7 tot en met 17 november op JOB-tour geweest bij mbo-instellingen door het hele land. Het doel van deze tour is om van de mbo-studenten zelf te horen wat er speelt op school. Dit meldt JOB en MBO Utrecht.

“Het doel van ons bezoek is onze organisatie promoten, bijpraten met de Studentenraad en luisteren naar de vragen of klachten van studenten. Wij willen graag weten wat hier speelt en daar kom je alleen maar achter als je dat van de jongeren zelf hoort”, aldus bestuurslid Thijs Tempel tijdens een bezoek aan MBO Utrecht op dinsdag 15 november. 
 
Met de studentenraad werd gesproken over de resultaten van het laatste tevredenheidsonderzoek van voorjaar 2016 onder studenten, de zogenaamde JOB-monitor. Ook hield JOB ter plekke een enquête onder de aanwezige studenten. Wie een enquête invulde, werd beloond met een gratis blauwe suikerspin. Daarnaast konden studenten propjes met tips en tops in de JOB-basket gooien. De uitslag hiervan wordt weer teruggekoppeld aan de Studentenraad.
 
JOB, de belangenvereniging voor studenten in het middelbaar beroepsonderwijs, gaat jaarlijks bij mbo-scholen langs om op de hoogte te blijven van vragen of klachten van studenten. Elk jaar wordt een bestuur gekozen dat bestaat uit mbo-studenten. Zij worden ondersteund door een team van beleidsmedewerkers en projectmedewerkers. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids