Fotograaf: Rob Duin

De mbo-studenten Joey Post (Regio College), Kenny Post (Nova College) en Chris van Kampen (Horizon College) zijn de regionale kampioenen van de Skills-wedstrijden in de disciplines elektricien, loodgieter en timmerman. De wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Dat meldt ROC Horizon College.

In totaal kwamen 22 mbo-studenten in actie tijdens de regiowedstrijden. De timmermannen kregen de opdracht een kapconstructie te tekenen en te bouwen. De loodgieters moesten leidingen aanleggen en de elektriciens maakten een technische installatie. De kandidaten kregen vrijdag 28 oktober vier uur de tijd om de opdracht uit te voeren. De wedstrijden vonden plaats op de Techniek Campus in Heerhugowaard. Anja Grootoonk, voorzitter College van Bestuur van het Horizon College, reikte de prijzen uit nadat een deskundige jury - uit het bedrijfsleven- de opdrachten had beoordeeld.

De regiokampioenen zijn trots op hun titel en zij maken nu kans op een plek in de landelijke Skills-finale en mogelijk uitzicht op het WK in oktober 2017 in Abu Dhabi. Timmerman Chris van Kampen: “Het was een pittige opdracht, maar ik heb er voor geleerd en nu heb ik de prijs gewonnen. Dat is heel leuk.” Ook loodgieter Kenny Post vond de opdracht pittig. “Het was superleuk om mee te doen en ook heel leerzaam.” Elektricien Joey Post vond het mooi om de Skills-wedstrijden mee te maken. “Je kunt laten zien wat je geleerd hebt en met de beker in mijn hand weet ik dat ik goed gepresteerd heb.”

Het Nova College, Regio College en het Horizon College organiseerden gezamenlijk en in
samenwerking met Installatiewerk, Espeq en Bouwmensen de regionale wedstrijden. Deze werden gehouden voor de opleidingen Allround Timmerman, Eerste Monteur elektrotechnische installaties en Eerste Monteur werktuigkundige installaties. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids