Fotograaf: Mike Bink

Hiromi Oliveira Otani strijdt om de landelijke titel van Mbo-uitblinker. Om aanspraak op deze titel te maken heeft de achttienjarige mbo-studente van het ROC Horizon College stemmen nodig. Stemmen kan tot en met 9 november via www.ditismbo.nl of via www.horizoncollege.nl. Hiromi volgt momenteel de mbo-opleiding Assistent-Manager Internationale Handel bij het Horizon College.

Elk jaar kiest het Horizon College onder de circa 11.000 mbo-studenten een uitblinker. Dit jaar is Hiromi gekozen en doet zij mee aan de landelijke finale van Mbo-uitblinker, met circa veertig andere studenten van Nederlandse roc’s. Hiromi blinkt uit omdat zij een zeer gedreven en inspirerende studente is die goede prestaties heeft geleverd. Zij is dit schooljaar de ambassadeur van het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.

Hiromi ziet dat het onderwijs haar kansen biedt. In het land waar ze geboren is, Brazilië, is dat niet voor iedereen weggelegd. Doelgericht en doelbewust werkt ze aan haar opleiding. Ze behaalt zeer goede cijfers en dit heeft ertoe geleid dat Hiromi naar een hoger niveau mocht doorstromen: van het eerste jaar niveau 3 naar het tweede jaar niveau 4. Van de opleiding Commercieel Medewerker naar de opleiding Assistent-Manager Internationale Handel.

Hiromi vindt het belangrijk om zich voor anderen in te zetten. Ze is lid van de deelnemersraad en zet zich in voor haar medestudenten. Zo heeft ze het belang van de cum laude-regeling onder de aandacht gebracht. Studenten die extra goed presteren krijgen dit vermeld op hun diploma.

De landelijke finale vindt donderdag 24 november plaatst tijdens een groot gala in Ede. Stemmen kan tot en met 9 november via www.ditismbo.nl of via www.horizoncollege.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids