Normal_winnaar_talentenprijs_2016

Bas Klarenbeek en Anne Overmeer hebben goed gepresteerd tijdens de landelijke wedstrijd voor jonge talentvolle patissiers. Elk jaar organiseert de vereniging Gouden Gard vakwedstrijden voor mbo-studenten en wordt er gestreden om de Gouden Gard en de Talentenprijs. Dat meldt ROC Horizon College.

Bas Klarenbeek veroverde de eerste plaats in de categorie Talentenprijs. Anne Overmeer behaalde in deze categorie de tweede plaats. Daarnaast won Klarenbeek ook nog eens de consumentenprijs Gouden Gard. De twee prijswinnaar volgen hun opleiding bij het ROC Horizon College in Heerhugowaard.

Tijdens de wedstrijden, die dinsdag 11 oktober in het Miele Experience Center in Vianen plaatsvonden, kregen de studenten de opdracht tot het maken van een taart. Het thema was 1001-nacht. De jury beoordeelde op smaak, creatie en techniek. Voor de consumentenprijs werd ook beoordeeld op aantrekkelijkheid, snijbaarheid en transportmogelijkheden van de taart.

Volgens Ronald Rijkers, opleidingsmanager Brood & Banket van het Horizon College, werpt het excellentieprogramma van de school z’n vruchten af. “Klarenbeek is een uitzonderlijk talent. Hij komt van het vwo en heeft als droom een toppatissier te worden. Voor hem is een speciaal onderwijsprogramma samengesteld om die droom waar te maken en te excelleren.”

In totaal deden twintig mbo’ers mee in de categorie Talentenprijs. De twee prijswinnaars volgen bij het Horizon College de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker (niveau 3). Huize van Wely in Noordwijk is het leerbedrijf van Klarenbeek en patisserie Kuyt in Amsterdam is het leerbedrijf van Overmeer.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids