Normal_senior349-2348

Senioren zouden de banen van mbo'ers inpikken in theaters, musea en ziekenhuizen. De instellingen herkennen deze aantijging echter niet. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Opleidingsmanager Amieke de Rapper van het Friesland College deed deze uitspraak over senioren zaterdag tijdens een bijeenkomst over onderwijs en arbeidsmarkt. Ze ziet dat veel managers van theaters, musea en ook ziekenhuizen oudere vrijwilligers inzetten op banen die ook gevuld kunnen worden met pas afgestudeerde mbo'ers. Op deze manier worden de banen voor de neus van de mbo'er weggekaapt, is de mening van De Rapper.
 
De managers en vrijwilligers kijken er anders tegen aan. Veel vrijwilligersbaantjes zijn incidenteel en voor slechts een paar uur per maand, zoals gastheer bij een theater. Ook is het niet zo dat mensen in bestaande banen werden ingewisseld voor vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou het werk ook niet bestaan. Vrijwilligers leveren vaak extra hand- en spandiensten bovenop het gewone werk. Zonder hun inzet zouden deze diensten anders niet of minder gebeuren, aldus de managers.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids