Normal_telefoon__app__apps__data__mobiel

Het ROC Midden Nederland maakt gebruik van een app om de schooluitval op de school te verminderen. Tot nu toe heeft de app 'Check it' ervoor gezorgd dat het aantal leerlingen dat vroegtijdig zonder diploma van school gaat, is gedaald met 20 procent. Dat meldt Trouw.

Het ROC Midden Nederland heeft de app ontwikkeld, naar een idee van studenten die graag op moderne manieren wilden communiceren. Met de app kunnen de leerlingen afspraken aanvragen met adviseurs, maatschappelijk werkers, geld- en stagecoaches. Ook geeft de app informatie over solliciteren, gamegedrag, slaapproblemen en studiefinanciering. Dankzij de app gaat het proces wat studenten doorlopen die worstelen met hun studiekeuze veel sneller. Normaal duurde dit zes tot acht weken.

Andere mbo-scholen gaan nu ook gebruik maken van de app door het succes op ROC Midden Nederland. Scholen als MBO Utrecht en Albeda College gaan nu ook met de app aan de slag.

Het aantal voortijdig schoolverlaters is in 2015 al gedaald. In 2014 stond de teller nog op 25.622 jongeren, een jaar later is dat teruggelopen naar 24.451 jongeren zonder diploma. Vooral in het mbo wordt vooruitgang geboekt. De uitval daalde daar met 5 procent. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids