Normal_computer_studie_hulp

De filmpjes van rekendocent Dirk Megens van ROC Nijmegen zijn op YouTube een groot succes. Als ‘Meneer Megens’ geeft hij niet alleen uitleg over wiskunde maar laat ook zien hoe studenten hun rekenvaardigheid kunnen toepassen in hun toekomstige beroep. Zijn meest populaire filmpje, over verpleegkundig rekenen, is al bijna 100.000 keer bekeken. Dit meldt de Gelderlander.

Megens maakte zijn eerste filmpje op verzoek van een studente Maatschappelijke zorg. Die hoopte de uitleg van haar docent zo beter te kunnen onthouden en toepassen tijdens het studeren thuis. Op de filmpjes kwamen zoveel positieve reacties van studenten dat Megens besloot nog meer filmpjes te maken, ook voor andere opleidingen.

De docent pakt het steeds professioneler aan. “Vergeleken met hoe ik ze nu maak was dat echt houtje-touwtje”, aldus Megens. De dertig nieuwe filmpjes die na de vakantie online komen zijn gemaakt op locatie. Zo gaat hij naar de markt voor een uitleg over rekenen met prijzen en steekt hij in een magazijn de handen uit de mouwen bij het zo efficiënt mogelijk inpakken. De filmpjes zijn te vinden op het YouTube-kanaal ‘Meneer Megens’.  Kijk ook bij onze video’s voor een trailer.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids