Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een 26-jarige voormalig docent van een ROC in Houten gaf gisteren in de rechtbank toe minderjarige meisjes te hebben gevraagd om seksueel getinte foto’s in ruil voor een voldoende. De rechter oordeelde dat de man misbruik maakte van zijn positie. Daar sluit de officier van justitie zich bij aan, ze eist daarom een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De man, die inmiddels ontslagen is, sprak bovendien bij een zestienjarig meisje thuis af en vroeg haar om seksueel getinte foto’s via WhatsApp. Ditzelfde probeerde hij bij een eveneens zestienjarig meisje, maar zij weigerde en lichtte de school in van zijn praktijken. Volgens de ex-docent was het voor hem een manier om te ontsnappen aan de werkdruk. Hij zegt zichzelf niet te herkennen als hij terugkijkt naar die periode.

Een ‘voor wat, hoort wat’ spel, dat speelde de man volgens de rechter. “Daar word ik chagrijnig van. Het is niet alleen misbruik van een machtspositie, de meisjes krijgen ook het beeld dat ontuchtige handelingen als tegenprestatie oké zijn. En dat door een docent”, aldus de rechter. De officier van justitie wil daarom dat de man een werkstraf krijgt van 240 uur en daar bovenop 199 dagen voorwaardelijke celstraf. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids