Normal_euro_geld_betalen__9_

Steeds meer mbo-leerlingen in Hulst moeten naar Goes, Middelburg of Vlissingen om hun opleiding te kunnen volgen. Dit betekent dat ze een oversteek over het water moeten maken, wat kosten met zich meebrengt. De gemeenteraad van Hulst wil dat bedrijven in Zeeuws-Vlaanderen gaan meebetalen aan de reiskosten van deze scholieren. Dat meldt PZC.

De reiskosten voor leerlingen die de oversteek moeten maken bedragen wekelijks zo’n 89 per week per student. Veel van deze studenten zijn jonger dan 18 jaar en kunnen daarom geen gebruikmaken van het studentenreisproduct.

De verhuizende opleidingen van Scalda zorgen ervoor dat mbo-scholieren een opleiding in Belgie steeds aantrekkelijker gaan vinden. Maar de regio wil mensen juist in de streek houden. Mbo-geschoold personeel is bij veel bedrijven in Zeeuws-Vlaanderen nodig. Juist daarom wil de gemeenteraad dat zij de studenten compenseren in hun kosten.

Vanaf 1 januari 2017 kunnen minderjarige mbo-studenten met een beroepsopleidende leerweg gebruik maken van een ov-kaart. Ouders met studenten die moeten reizen voor hun opleiding, worden hiermee ruim gecompenseerd, werd eind juni bekendgemaakt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids