Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent
Mbo-studenten uit de omgeving van Leiden gaan deze zomer in opdracht van minister Jet Bussemaker van Onderwijs zelf onderzoeken hoe het middelbaar beroepsonderwijs verbeterd kan worden. Ze gaan dit onder andere doen door met studenten, docenten, ambtenaren en andere betrokkenen te praten over hoe het mbo nieuw leven ingeblazen kan worden. Dit meldt Omroep West.
Het mbo heeft tegenwoordig geen goed imago en veel studenten raken gedemotiveerd en verlaten school vroegtijdig. De mbo'ers die naar oplossingen gaan zoeken in opdracht van de minister, herkennen zich hierin. “Toen ik met zestien jaar een keuze moest maken, wist ik echt niet wat ik wilde”, zegt Simon Schuyt, één van de mbo-onderzoekers.
 
Onder bekostiging van de stichting Studio Moio uit Leiden verzamelen de mbo-studenten opinies van studenten en professionals uit het hele land. Zelf hebben ze ook suggesties. Vooral het blijven bijspijkeren van docenten zien ze als een goede insteek. “In deze tijd gaan de ontwikkelingen zo snel, dan moet je wel goed bij blijven”, zegt Schuyt.
 
In het najaar komen de studenten met aanbevelingen voor minister Bussemaker. Niet op papier, maar eigentijds, door middel van een film.
 
© Nationale Onderwijsgids