Normal_maxima__werkbezoek__koningin

Koningin Máxima heeft woensdag 8 juni 2016 een werkbezoek gebracht aan het Jan van Brabant College en het Summa College in Eindhoven. Het bezoek vond plaats op het Summa College, en stond in het teken van het Eigenbaas-programma van Qredits. Dit onderwijsprogramma, gericht op voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, bereidt studenten voor op het ondernemerschap. Dat meldt Het Koninklijk Huis.

Studenten die het EigenBaas-programma volgen willen ondernemer worden of willen kennismaken met ondernemerschap. Gedurende het programma worden de studenten meegenomen in de ondernemerswereld: ze bespreken bestaande cases met professionals uit het bedrijfsleven. Ze schrijven zelf een ondernemingsplan met behulp van e-learning ‘Ik word eigen Baas’ en ze pitchen hun plan voor een deskundige jury.

Tijdens het werkbezoek was Máxima aanwezig bij pitches van een aantal studenten van het Summa Collega en het Jan van Brabant College in aanwezigheid van hun begeleidende docent en een ervaren ondernemer van het Eigenbaas-programma. Aansluitend sprak zij met de studenten over hun ervaringen met dit onderwijsprogramma. Ook volgde Máxima een rondetafelgesprek met onder anderen leden van de MBO Raad, de directeur Middelbaar Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, de directeur ondernemerschap van ministerie van Economische Zaken en de directeuren business van de beide scholen en beleidsmakers.

Máxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Het comité richt zich onder meer op het vergroten van toegang tot financiering voor startende en bestaande ondernemers, in combinatie met coaching en op het stimuleren van ondernemerschap in Nederland.

© Nationale Onderwijsgids