Normal_mbo__hbo__school__verpleging__verpleegkunde__leren

Het project Talent Coaching is het beste idee geworden van het programma Onderwijs Pioniers. Het project wil realistische arbeidsmarktomstandigheden creëren voor studenten in het mbo.  Op 3 juni is zes jaar Onderwijs Pioniers afgesloten met een feestelijke slotdag en de uitreiking van de trofee. Dit meldt Algemene Vereniging Schoolleiders.

De bedenker van het winnende project is Marja van der Velden van het Cingel College in Breda. Op de laatste dag van het programma Onderwijs Pioniers zijn uit inzendingen van leraren vanuit het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs zeven projecten genomineerd. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Onderwijscoöperatie, de vakbonden, de arbeidsmarktplatforms en Leraren van het Jaar, koos het project Talent Coaching als beste pioniersproject. 
 
In het programma Onderwijs Pioniers hebben leraren uit basis- voorgezet en beroepsonderwijs in de afgelopen jaren hun eigen innovatieve ideeën voor het onderwijs kunnen realiseren. Uit het programma is inmiddels het Leraren Ontwikkel Fonds (LOF) voortgekomen. Dit fonds is opgericht  om leraren te ondersteunen en te verbinden in het realiseren van hun eigen initiatieven voor beter onderwijs. 
 
Het programma Onderwijs Pioniers werd georganiseerd door de Onderwijscoöperatie, in samenwerking met Kennisland, het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs, SOM (Onderwijsarbeidsmarktfonds MBO), VOION - Arbeidsmarkt en opleidingsfonds voortgezet onderwijs. 
 
© Nationale Onderwijsgids