Logo_logo_logo_dit_is_mbo

Dit jaar wordt weer de jaarlijkse mbo Uitblinker verkiezing georganiseerd. Verschillende mbo-scholen hebben hun Uitblinker alweer geselecteerd. Voor 8 juni moet elke deelnemende school zijn of haar Uitblinker hebben gekozen. Dit is mbo, de organisator, wil met deze verkiezing positieve aandacht genereren voor de mbo-sector op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Dat meldt Dit is mbo.

De Uitblinkersverkiezing maakt onderdeel uit van de campagne Dit is mbo. De MBO Raad organiseert de verkiezing van de Landelijke Uitblinker mbo. Zij wil met deze verkiezing positieve aandacht in de pers genereren voor de mbo-sector op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Met de verkiezing staan studenten in de spotlights die in hun leerbedrijf op topniveau gefunctioneerd hebben.

Alle mbo-instellingen kiezen elk een eigen Uitblinker. Uitblinkers zijn mbo'ers die zich onderscheiden van hun studiegenoten, omdat ze tijdens hun opleiding of stage iets extra's hebben gebracht. Alle geselecteerde Uitblinkers moeten tijdens drie officiële momenten aanwezig zijn. Een eerste bijeenkomst is op 10 juni, hier vindt de speeddate met de vakjury plaats. Het mbo-diner is op 5 september. De geselecteerde Uitblinkers moeten zoveel mogelijk internetstemmen verzamelen. Het Uitblinkersgala vindt dit jaar plaats op donderdag 24 november. Hier wordt de winnaar bekendgemaakt.

Nieuw dit jaar is dat er drie prijzen worden uitgereikt tijdens het Uitblinkersgala. SBB organiseert jaarlijks de verkiezing Leerbedrijf van het jaar en de verkiezing Praktijkbegeleider van het jaar. Vanaf 2016 worden deze twee verkiezingen samengevoegd bij de Uitblinkersverkiezing. 

© Nationale Onderwijsgids