Normal_mbo-uitblinker_hiromioliveiraotani

Het ROC Horizon College heeft een nieuwe Mbo-uitblinker verkozen: Hiromi Oliveira Otani. Zij volgt de opleiding Commercieel Medewerker en ze strijdt in november om de landelijke titel van Mbo-uitblinker 2016. Dat meldt ROC Horizon College.

Elk jaar kiest het Horizon College onder de circa 11.000 leerlingen een uitblinker. Dit jaar waren er drie genomineerden vanuit de verschillende mbo-opleidingen. Dat waren naast Hiromi Oliveira Otani: Auris Mulder-Senff (Verpleegkunde) en Dyon Klaver (Handhaver Toezicht en Veiligheid). “Ze is een rolmodel waar jongeren zich aan kunnen spiegelen; nauwkeurig, gedreven en inspirerend”. Met deze lovende woorden van de jury heeft het ROC Horizon College een nieuwe Mbo-uitblinker.

Otani volgt haar mbo-opleiding op de locatie Heerhugowaard. Ze behaalt zeer goede cijfers waardoor ze volgend schooljaar naar een hoger niveau mag doorstromen. Doelgericht en doelbewust werkt ze aan haar opleiding, ze ziet dat het onderwijs haar kansen biedt en maakt ook andere jongeren hiervoor enthousiast. Ook is ze actief in de deelnemersraad (vertegenwoordiging van de leerlingen), waar ze een aansprekend en inspirerend lid van is.

Otani woont in Den Helder en is voor het komende jaar namens de leerlingen de ambassadeur van het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. De verkiezing vond dit jaar plaats op 24 mei op de locatie Alkmaar van het Horizon College.

De verkiezing van de Mbo-uitblinker maakt onderdeel uit van de landelijke campagne Dit is mbo van de MBO Raad. De finale vindt plaats op 24 november. Dan wordt uit circa 50 uitblinkers van de Nederlandse roc’s een landelijke winnaar gekozen. Onderdeel van de campagne is het stemmen op de favorieten. Vanaf 5 september kan er gestemd worden via www.ditismbo.nl

© Nationale Onderwijsgids