Logo_logo_landstede

Het gaat beter met mbo-instelling Landstede. Dat zegt bestuursvoorzitter Theo Rietkerk van de scholengroep met locaties in Zwolle, Raalte en Harderwijk. De mbo-school staat al enkele jaren onder toezicht van de Onderwijsinspectie. Volgens Rietkerk is de onderwijskwaliteit inmiddels zodanig verbeterd dat de school op sommige onderdelen zelfs boven het landelijke gemiddelde uitkomt. Dit meldt RTV Oost.

Eerder dit jaar meldde de Onderwijsinspectie nog dat de school zowel de onderwijskwaliteit als de financiën nog steeds niet op orde had. Wel was het Landstede volgens de inspectie op de goede weg. Een van de onderzochte opleidingen kreeg zelfs het 'predicaat' goed. Ook het aantal studenten dat afstudeert is goed. Wel moest de school nog werken aan de kwaliteit van de examens en de manier waarop vorderingen van studenten worden bijgehouden. Ook oordeelde de inspectie dat het Landstede financieel nog teveel risico loopt doordat de school minder financiële buffers heeft dan vereist.
 
Rietkerk reageerde op de conclusies van de inspectie met de verwachting dat verbeteringen van de kwaliteit en de organisatie snel zichtbaar zouden worden. Nu meldt de bestuursvoorzitter dat de “slechte situatie van de afgelopen jaren is omgezet in een positieve situatie”. De voorzitter is blij met wat er nu bereikt is. Zo halen studenten betere cijfers voor hun diploma en is de doorstroom naar het hbo verbeterd.
 
© Nationale Onderwijsgids