Normal_monteur_student_techniek_auto_technisch

Op 14 april vindt in heel Nederland de Girlsday Techniek plaats, de techniekdag speciaal gericht op meisjes. De mbo-instellingen Zadkine en Albeda College in Rotterdam zien echter dat ook nog steeds veel jongens niet goed weten welke beroepsmogelijkheden er allemaal zijn in de techniek. De twee roc's organiseren daarom vandaag een Boysday Techniek. Dit melden Zadkine en VOS/ABB.

De Boysday Techniek wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Speciaal voor tweedejaars vmbo-jongens uit de regio Rijnmond hebben de mbo-scholen een techniek-programma samengesteld om ze alle mogelijkheden binnen het vakgebied te laten zien. Met vooral veel doe-het-zelf-activiteiten zullen de jongens ontdekken er veel meer beroepen en specialisaties zijn in de techniek dan ze vaak denken.

In april vindt elk jaar al een techniekdag speciaal voor meisjes uit het voortgezet onderwijs plaats. Deze dag moet de interesse van meisjes voor techniek en andere bètavakken stimuleren. Op dit moment is slechts 10 procent van de professionals in de informatietechnologie vrouw.  Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Dit bureau streeft ernaar om meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te laten werken. De aftrap van Girlsday 2016 vindt dit jaar plaats tijdens de Salesforce World Tour in de RAI Amsterdam op 14 april.

© Nationale Onderwijsgids