Normal_bussemaker

Minister Bussemaker van Onderwijs maakt zich geen zorg om de stagiairs van de failliete winkelketens V&D, Perry Sport, Scapino, Manfield, Invito en Aktiesport. Dat blijkt uit antwoorden van de bewindsvrouw op Kamervragen van SP-Kamerlid Tjitske Siderius. 

Siderius vroeg zich af hoe groot de minister de kans acht dat mbo-studenten hun diploma niet kunnen halen omdat zij een leerwerkplek/stage hebben bij één van de failliete winkelketens. Bussemaker maakt zich hierover geen zorgen, omdat zowel de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) als de onderwijsinstellingen actief aan de slag zijn gegaan om de studenten te herplaatsen. Ook schrijft ze dat er bedrijven zich hebben gemeld om de studenten een nieuwe beroepspraktijkvorming (bpv)-plaats aan te bieden.

Bussemaker: “Op dit moment zijn er landelijk voldoende bpv-plaatsen beschikbaar. Wel kan de inspanning, die gemoeid is bij het vinden van een nieuwe bpv-plaats, verschillen per regio en per leerweg.”

Volgens de laatste informatie van SBB van zijn nagenoeg alle studenten, van wie de bpv-plaats zijn vervallen, herplaatst. Het zou gaan om ongeveer 600 studenten die een andere bpv-plaats zouden moeten zoeken. Stagiairs bij Actiesport en Perrysport kunnen hun plek behouden, omdat deze winkelketens zijn gered.

© Nationale Onderwijsgids