Normal_mbo_leerbedrijf_techniek

Het college van Lelystad stimuleert mensen om leren en werken te combineren. Het doel hiervan is het behalen van een startkwalificatie en vervolgens het volgen van een beroepsopleiding. Praktijkervaring opdoen is hierbij van onschatbare waarde. Dit kan alleen met de medewerking van leerwerkbedrijven. Dat meldt gemeente Lelystad.

Als waardering voor de inspanningen en prestaties van leerwerkbedrijven en uitzonderlijke talenten organiseert gemeente Lelystad de Leerwerkverkiezing 2015. Bij de talenten gaat het om zowel beginnende beroepsoefenaars als mensen die op latere leeftijd een andere beroepsrichting hebben gekozen. Op woensdag 13 april 2016 zetten we het beste leerwerkbedrijf en beste talent van Lelystad van 2015 in het zonnetje.

Leerwerkbedrijven mogen trots zijn op hun inspanningen en hun voorbeeldfunctie richting andere bedrijven. De gemeente verzoekt deze leerwerkbedrijven dan ook om zichzelf of andere leerwerkbedrijven aan te melden. Door deel te nemen aan de Leerwerkverkiezing 2015 laten de leerwerkbedrijven zien dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden en dragen zij bij aan het belang om leerwerkbanen onder de aandacht te brengen. Daarnaast worden ook scholen en leerwerkbedrijven gevraagd om leerlingen, die zij zien als uitzonderlijk leerwerktalent, aan te melden. Ook hierbij geldt dat de leerwerktalenten een stimulans zijn voor anderen.

Leerwerktalenten en/of het beste Lelystadse leerwerkbedrijf kunnen zich aanmelden of aangemeld worden via www.lelystad.nl/leerwerkverkiezing2015 tot en met donderdag 31 maart 2016. Een deskundige jury bepaalt de winnaars van de onderscheidingen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke themabijeenkomst op woensdag 13 april 2016. 

© Nationale Onderwijsgids