Foto: Jan Jong

John van de Langenberg neemt donderdag 28 januari afscheid als voorzitter van het ROC Horizon College. Hij is bijna vijftien jaar voorzitter College van Bestuur geweest van de mbo-school. Onder zijn hoede fuseerden streekscholen, educatie, mts en meao tot één nieuw ROC. Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zet Van de Langenberg een punt achter zijn bestuurlijke loopbaan. Dat meldt ROC Horizon College.

Van de Langenberg heeft zich als voorzitter College van Bestuur ingespannen om een kwalitatief goed en financieel gezond ROC neer te zetten: “Als bestuurder zet je een bepaalde koers uit en zorg je dat de randvoorwaarden voor goed onderwijs aanwezig zijn, randvoorwaarden zoals goede gebouwen en gezonde financiën. Vervolgens kun je kwaliteit leveren.”

Onder zijn leiding is het jaarresultaat de afgelopen jaren met 13 procent gestegen en scoort het Horizon College boven het landelijk gemiddelde. Het jaarresultaat geeft het aantal leerlingen aan dat een diploma heeft gehaald en het aantal leerlingen dat het Horizon College zonder diploma heeft verlaten. Het jaarresultaat van het schooljaar 2014-2015 is 78,4 procent. Van de Langenberg zegt hierover: “Dit resultaat hebben alle medewerkers met elkaar bereikt en het laat zien dat we al een aantal jaren in een stijgende lijn zitten en bovengemiddeld presteren. Dit mooie cijfer laat ook zien dat onze leerlingen succesvol een mbo-opleiding volgen én succesvol afstuderen. Daar ben ik uiteraard enorm blij mee. Ik neem dan ook afscheid van een mooi ROC.”

Van de Langenberg beleefde afgelopen vrijdag, 22 januari, zijn laatste Open Dag bij het Horizon College. De Open Dag werd druk bezocht met ruim 8300 bezoekers op de vier locaties. Van de Langenberg startte vijftig jaar geleden zijn loopbaan bij de marine. Gedurende zijn loopbaan is hij ook burgemeester van Vlieland en burgemeester van Schagen geweest. De procedure voor een nieuwe voorzitter is momenteel gaande. De verwachting is dat dit voorjaar een nieuwe voorzitter College van Bestuur wordt aangenomen. 

© Nationale Onderwijsgids