Normal_cultuur_theater_delamar_marleen

Meer dan 400.000 mbo'ers (84 procent) heeft zich aangemeld voor de nieuwe MBO Card. Met die kaart kunnen de studenten per 1 januari met flinke korting naar musea, musicals, de bioscoop en festivals. De kaart is is geldig tot 31 december en kan door iedere mbo-instelling voor zijn studenten worden aangevraagd. Dat meldt JOB MBO.

Minister Bussemaker van Onderwijs is erg te spreken over de animo onder mbo-instellingen voor de MBO Card. “De scholen geven daarmee namelijk het signaal af dat kunst en cultuur onmisbaar zijn voor onze vakmensen van de toekomst. De MBO Card opent letterlijk de deuren voor duizenden jongeren naar een vaak nieuwe wereld van verbeelding en creativiteit. Om eigentijds vakmanschap te ontwikkelen is het belangrijk dat zij zich hierdoor naast hun vakopleiding kunnen laten inspireren door kunst en cultuur”, aldus Bussemaker.

Volgens CJP-directeur Walter Groenen bestaat in Nederland grote behoefte aan creatieve en kritische geesten. “Culturele instellingen zien de mbo’ers in ieder geval graag komen. Uit CJP-onderzoek onder ruim 1.200 culturele instellingen blijkt dat nu al 50% specifiek aanbod heeft, dat goed zou passen in het lesprogramma’s van mbo-instellingen.” Groenen benadrukt dat het nu zaak is om ervoor te zorgen dat studenten van het mbo en culturele instellingen elkaar ook echt weten te vinden.

JOB zet de MBO Card in om de medezeggenschap van studenten – en daarmee de kwaliteit van de opleidingen – te vergroten. Daarnaast is de kaart volgens JOB een goed instrument om voorlichting te geven aan mbo'ers. De MBO Card is een initiatief van CJP, in samenwerking met Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) en wordt ondersteund door het Ministerie van OCW. 

© Nationale Onderwijsgids