Normal_video-598713_960_720

MBO College Hilversum start een nieuwe opleiding met als specialisatie Mediatechnologie op mbo-4 niveau. Het ROC gaat daarvoor een samenwerking aan met de Nederlandse tak van NEP, het grootste mediatechnologiebedrijf ter wereld. De vraag naar IT-specialisten in de media is groot omdat de branche in rap tempo digitaliseert. De nieuwe opleiding moet tegemoetkomen aan de behoefte aan mediatechnici. Dit meldt Marketing Tribune.

Volgens CIO Ralf van Vegten bij NEP The Netherlands was de vraag naar IT-specialisten in de media nog nooit zo groot. “Binnen nu en twee jaar komt Europa een miljoen IT-specialisten tekort”, aldus Van Vegten. Het maken van een televisieprogramma is volgens hem niet meer mogelijk zonder het aandeel van specialisten mediatechnologie. NEP The Netherlands is zelf dan ook voortdurend op zoek naar nieuw talent. De samenwerking levert beide partijen dus voordelen op.
 
Het hoofdkantoor van NEP bevindt zich op het Mediapark in Hilversum, evenals het MBO College. De lessen en praktijkopdrachten van de nieuwe specialisatie zullen op beide locaties worden aangeboden. Zo ontstaat al tijdens de opleiding een nauwe band tussen de studenten en de techniek, het bedrijf en de toekomstige collega's.
 
Mediatechnologie is bedoeld voor jongeren met grote interesse in IT-systemen en de nieuwste mediatechnieken. Studenten leren alles over montagesystemen, transcoders, contentdistributienetwerken en datacenters. Na hun opleiding kunnen zij TV-makers in het aanbieden van programma's op zowel televisie als internet. De specialisatie duurt drie jaar. Tijdens de open dag op 14 januari van het MBO College Hilversum is ook NEP The Netherlands aanwezig. Op 17 februari is er een speciale kennismakingsdag op het Media Park en kunnen geïnteresseerde jongeren een kijkje nemen achter de schermen.
 
© Nationale Onderwijsgids