Normal_roc_leiden_bij_lammenschans

Studenten van het ROC Leiden hebben minister Bussemaker van Onderwijs in een brief gevraagd het bestuur en de verbeterplannen van de onderwijsinstelling te steunen. De studenten zeggen zelf al veel verbetering te merken. Zo sluiten lesuren beter op elkaar aan en is er meer rust in de gebouwen omdat de pauzes en lessen nu tegelijk starten. De studenten hopen dat ook de ophef rond de opleiding snel afneemt. Ze hebben behoefte aan “rust, reinheid en regelmaat”, aldus de studentenraad in de brief. Dit melden Sleutelstad.nl en Leidsch Dagblad.

“Wij willen ons de komende jaren kunnen focussen op op onze opleiding, onze stage en daarmee op onze loopbaan”, staat er in de brief. Ook spreekt de raad namens de studenten haar vertrouwen uit in de nieuwe directeur Ricardo Winter en de docenten.

De studenten zijn trots op het ROC Leiden en zijn dan ook blij dat diverse Kamerleden zelf een bezoek hebben gebracht aan de mbo-school. Vorige week bezochten Jasper van Dijk (SP) en Anne-Wil Lucas (VVD) de school. Lucas zal binnenkort een gastcollege verzorgen op de school, evenals Paul van Meenen van D66. De studentenraad hoopt dat meer Kamerleden dit willen doen. Vandaag spreekt de Tweede Kamer over de toekomst van het Leidse ROC.

© Nationale Onderwijsgids