Logo_amersfoort_lok_hoornbeeck_college_beste-roc-2016

Het Hoornbeeck College is voor de zevende keer op rij het beste ROC van Nederland volgens de Keuzegids Mbo 2016. De gids die vandaag gepubliceerd is helpt jongeren, hun ouders en begeleiders bij het kiezen van een goede mbo-opleiding. De opstellers van de lijst gebruiken cijfers over de studenttevredenheid, doorstroomcijfers, slagingspercentages en oordelen van de onderwijsinspectie.

De Keuzegids Mbo 2016 ziet de kleinschaligheid van het Hoornbeeck als een sterk punt: “Regionale Opleidingscentra (ROC) verzorgen vaak opleidingen in een groot aantal vakken. Er is veel keus, maar het zijn ook regelmatig onderwijsfabrieken waarin het moeilijk is je thuis te voelen. […] Toeval of niet, elk jaar staan weer enkele scholen met kleinschalig onderwijs bovenaan onze ROC-ranglijst. Dat geldt speciaal voor twee christelijke bolwerken: Hoornbeeck College en ROC Menso Alting.”

Ook bestuursvoorzitter drs. W.J. de Potter ziet het belang van persoonlijke aandacht voor studenten: “Ons college heeft het onderwijs op een overzichtelijke manier vormgegeven. Het is ons beleid om oog te hebben voor elke student. Een mbo’er wil zich gekend en gezien voelen. Het zijn onze medewerkers die zich daar elke dag voor inzetten: van onze facilitaire medewerkers die een goede en veilige studieomgeving creëren tot de docenten die dagelijks klaarstaan voor onze studenten. Deze mooie positie in de keuzegids is een belangrijke blijk van waardering voor ons personeel. Onze dankbaarheid en verwondering gaat boven alles uit naar God: voor een zegen op ons werk zijn we van Hem afhankelijk.”