Logo_koning-willem-1-college-2015

Vandaag verschijnt de nationale Keuzegids MBO 2016. Deze gids gaat jaarlijks op zoek naar het beste mbo van ons land. De Keuzegids heeft het Koning Willem I College benoemd tot derde beste grote ROC. Volgens het rapport kan de mbo-school zich 'beste grote ROC' noemen. Dat meldt Koning Willem I College. 

In de overall rangschikking neemt het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch als groot mbo-college met een breed opleidingenaanbod de eerste plaats in. De opleidingen mode, recreatie en toerisme, en procestechniek van het Koning Willem I College staan op de eerste plaats als beste mbo-opleidingen van het land. De opleiding kok staat op een gedeelde eerste plaats. Daarnaast ontvangen vele opleidingen van het Koning Willem I College de kwaliteitszegel Topopleiding: artiest, pedagogisch werk, onderwijsassistent, verpleging, medisch assistenten en infrastructuur. De onderwijsinspectie heeft in de doorgelichte opleidingen geen enkel kwaliteitsprobleem kunnen vinden.

De Keuzegids MBO 2016, die voor de zevende keer verschijnt, is een veel gebruikt instrument bij schoolkeuze. De gids baseert zich bij het bepalen van de scores op criteria van het Ministerie van Onderwijs, de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs en de Inspectie van het Onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids