Normal_certificateninternationalisering

Het ROC Horizon College en het AOC Clusius College hebben van de Europese Commissie een kwaliteitscertificaat ontvangen omdat internationalisering in brede zin onderdeel is van hun onderwijs. Het certificaat, genaamd Erasmus+ Charter, is een erkenning voor beide mbo-scholen. Het betekent dat zij op een goede manier internationale leermobiliteit een plaats geven in het onderwijs. Dat meldt het ROC Horizon College.

Leermobiliteit houdt in dat leerlingen in het buitenland lessen volgen, stage lopen en via internet samenwerken met leerlingen in het buitenland. Dinsdag 1 december werden tijdens de Erasmus+ conferentie in Den Haag de certificaten uitgereikt. Het betekent dat tot 2020 gegarandeerd subsidie wordt verstrekt om internationale activiteiten uit te voeren. Het geeft tevens recht op vereenvoudigde subsidieaanvragen. In totaal hebben 24 mbo-scholen in Nederland het kwaliteitscertificaat ontvangen.

Het Horizon College en het Clusius College werken op internationaal gebied samen met het ROC ID College (Gouda). Dat doen zij middels het consortium CHIC (afkorting van Clusius, Horizon en ID College). De drie mbo-scholen werken samen met mbo-scholen in Europa. Met een internationale ervaring kunnen leerlingen beter concurreren op de internationale arbeidsmarkt. Daarnaast maakt het ze onder meer flexibeler, zelfstandiger en groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling.

© Nationale Onderwijsgids