Logo_image001

Op 20 januari 2016 organiseert Stichting School & Veiligheid de jaarlijkse conferentie voor vertrouwenspersonen in het mbo. Dit jaar gaat de conferentie over het thema Pedagogisch schoolklimaat. Uit onderzoek blijkt dat een positieve schoolklimaat tot een betere en veiligere sfeer op school leidt waardoor er minder ongewenst gedrag voorkomt. Maar hoe creëer je op school een goed pedagogisch klimaat en wat kan de rol van de vertrouwenspersoon daarin zijn? Dat meldt Stichting School & Veiligheid.

Tijdens deze conferentie is er aandacht voor preventieve activiteiten en methodes die het pedagogisch klimaat, het welbevinden en veilig voelen van zowel studenten als medewerkers positief kunnen beïnvloeden, met als bijkomend effect dat er minder klachten zijn, gewoon omdat ongewenst gedrag minder voorkomt.

In de ochtend zijn er twee lezingen. Pim Kalkman (Verus) zal spreken over de methode ‘Positive Behavior Support’. Aan de hand van praktijksituaties laat hij zien hoe implementeren van deze methode het pedagogisch klimaat verbetert. Mirte Loeffen (Seinpost) zal haar kennis delen over polarisatie en hoe daarmee om te gaan in de klas of op school. In de middag zijn er vier workshops waarin aan de slag gegaan wordt met de praktijk.

De conferentie is voor vertrouwenspersonen werkzaam in het mbo die zich verder willen professionaliseren in hun vak en werk willen maken van een sociaal veilige school. De dag is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren vertrouwenspersoon. Het volledige programma is hier te bekijken. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.

© Nationale Onderwijsgids