Normal_normal_nhiglvmkz6fu_uvwcro1digmsg92z9vyzj9krt9khdi

Er is een uitvoeringsovereenkomst afgesloten voor de mbo-sector. De MBO Raad, CNV Onderwijs en FvOv/UNIENFTO zijn tot een akkoord gekomen. Door het akkoord stijgen de salarissen in het mbo in 2015 met in totaal 2,05 procent en ontvangen werknemers eenmalig 500 euro bruto.  Deze afspraak is gemaakt vooruitlopend op het sluiten van een nieuwe cao mbo. Dat meldt de MBO Raad.

In het loonruimteakkoord is er een loonsverhoging voor docenten afgesproken. Werkgevers in de mbo-sector voelen zich verantwoordelijk om deze loonsverhoging nog in 2015 uit te betalen, ook al is er op hele korte termijn nog geen nieuwe cao. Volgens de werknemers creëert dit een rust die ten goede komt aan de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

De volgens het loonruimteakkoord afgesproken loonstijging voor 2015 zal op basis van de uitvoeringsovereenkomst als volgt aan de werknemers in het mbo worden toegekend. Per 1 januari 2015 krijgen de werknemers een loonstijging van 0,8 procent. Per 1 september 2015 krijgen de werknemers een loonstijging van 1,25 procent. Tot slot eenmalig 500 euro bruto per fte voor werknemers die op 30 september 2015 in dienst waren. De MBO Raad meldt dat de salarismaatregelen met terugwerkende kracht worden uitbetaald in november 2015.

© Nationale Onderwijsgids