Logo_bw-logo-basis_2015

Het Koning Willem I College is uitgeroepen tot de Beste Werkgever in de branche ‘Onderwijs’. De mbo-instelling uit Den Bosch kreeg de prijs op 6 oktober uitgereikt tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam. De verkiezing wordt jaarlijks gehouden door Effectory en Intermediair. Dat melden Effectory en Intermediar.

Het was dit jaar spannend tussen alle onderwijsinstellingen, want de scores van de top drie liggen heel dicht bij elkaar. Het Koning Willem I College behaalde een Beste Werkgevers Score van 7,681 en hield hiermee het Hoornbeeck College (7,675) met een minimaal verschil achter zich. Het Grafisch Lyceum Utrecht behaalde de derde plaats met een score van 7,643. De 7,681 van Het Koning Willem 1 College is ook goed voor een zesde plek op de ranglijst voor organisaties met meer dan 1000 medewerkers.

Scores waar het college in uitblinkt zijn de hoge betrokkenheid en de verloopbestendigheid. Respectievelijk scoren zij hier 12,9 procent en 10,3 procent hoger dan het Nederlands gemiddelde. Simone Bonnier, adviseur medewerkersonderzoek, legt uit: “Het Koning Willem I College verzorgt talentontwikkelingsprogramma’s voor haar medewerkers. Zo is er een doorgroeiprogramma voor docenten en is er per levensfase aandacht voor welzijn en gezondheid. Dit zorgt niet alleen voor een laag verzuim maar verklaart ook het lage verloop. Medewerkers krijgen een mentor, en mogen zelf scholing kiezen. Al met al voelen de medewerkers zich gewaardeerd, gerespecteerd en krijgen ze de ruimte om echt te doen waar ze goed in zijn.”

Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de vijftiende keer uitgevoerd, met als doel om goed werkgeverschap een podium te geven. Aan het onderzoek namen 347 organisaties deel en in totaal beoordeelden 201.029 medewerkers hun werkgever. De positie op de ranglijst is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers.

© Nationale Onderwijsgids