Normal_verpleegkundigen_werk_ziekenhuis

Onder de naam ZorgPad introduceert Noordhoff Health vanaf het komend studiejaar een nieuwe, op maat gemaakte en flexibele leeroplossing voor zorgonderwijs op mbo- en hbo-niveau. Het is een nieuw concept in een doorlopende leerlijn dat aansluit op de praktijk. De leerstof is modulair en in kleine delen opgebouwd rondom thema’s. Docenten kunnen zelf eigen lesmateriaal toevoegen en kiezen of ze volledig digitaal willen werken of met een mix van digitaal en boeken.

Noordhoff Health richt zich op het innoveren van de manier van leren in de zorg en de technologie die daarvoor nodig is. De nieuwe leeroplossing is hier een goed voorbeeld van. Voor onderwijs en praktijk geldt hetzelfde concept. Er ontstaat een ‘blended’ leeromgeving, waar startende en ervaren zorgprofessionals hun kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen en bijhouden. De leerstof en -middelen zijn afgestemd op de behoeften en doelstellingen van iedere doelgroep. De leercontent voor het opleiden van verzorgenden (IG) en mbo-verpleegkundigen sluit aan bij de nieuwe kwalificatiedossiers. De leerstof voor de opleiding tot hbo-verpleegkundige is afgestemd op het nieuwe opleidingsprofiel ‘Bachelor Nursing 2020’ en de bijbehorende ‘Body of Knowledge and Skills’ (BoKS).

Binnen ZorgPad heeft elk onderwerp binnen een thema een eigen leerpad. Dit leerpad is opgebouwd uit een samenhangend arrangement van kleinere delen leercontent. Deze kunnen bestaan uit tekst, casuïstiek, video’s, praktijkgerichte opdrachten, e-lectures of kennis- en vaardigheidstoetsen. Daarnaast kunnen docenten makkelijk eigen lesmateriaal toevoegen en zo een leerpad creëren dat aansluit bij de onderwijsinstelling. In de aanloop naar ZorgPad is uitgebreid onderzoek gedaan onder een groep experts uit het onderwijs en de praktijk. Hun wensen zijn verwerkt in het concept. Deze expertgroep blijft nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling.
 

© Nationale Onderwijsgids