Logo_logo-worldskillssaopaulo2015

''We gingen ervoor maar bij het vijfde onderdeel ging een en ander mis. We zijn nu tiende geworden terwijl een plaats bij de top vijf haalbaar leek. Maar we hebben veel, heel veel geleerd!" aldus Diewer van der Schoor en Mitchel Mulder gisteren na afloop van de WorldSkills in Brazilië. De studenten van  ROC Mondriaan deden mee in het wedstrijdonderdeel Mechatronica. Echter ook een tiende plaats tijdens de WorldSkills is bijzonder goed aangezien er maar liefst 39 teams streden om de beste te zijn. Goud, zilver en brons gingen naar respectievelijk Korea, China en Brazilië. De knappe koppen van ROC Mondriaan behaalden op het WK wel de medaille voor excellent vakmanschap omdat ze boven het gemiddelde scoorden. Aanstaande woensdag keren de jongens terug naar Nederland. Dit meldt ROC Mondriaan.

De twee net afgestudeerde studenten van de School voor Metaal, Electro- en Installatietechniek vertegenwoordigden ons land in het Nederlands team bestaande uit 35 zorgvuldig getrainde vaktalenten. Team Nederland kwam uit in 30 richtingen. In de vakrichting Mechatronica deden voor de elfde keer studenten van het Mondriaan mee aan de WorldSkills. Docent Ties van Elst trainde de jongens vooraf en begeleidde hen ook ter plaatse in São Paulo: ''De jongens hebben in de voorbereidingen – ook naast hun opleiding- enorm hard gewerkt en het resultaat is, ondanks dat het geen podiumplaats is geworden heel erg goed, vooral gezien het niveau van de concurrentie!''

Tijdens de WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen streden van 11 tot en met 16 augustus ruim 1200 jonge kandidaten uit 75 landen, in 50 beroepen voor de eretitel. Nederland deed mee met 30 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, verpleegkunde, lassen, etaleren, metselen en meubel maken. Tijdens de vier wedstrijddagen moesten zij, onder toeziend oog van honderdduizenden bezoekers, diverse opdrachten uitvoeren op hun eigen vakgebied. Alle kandidaten zijn getraind en begeleid door experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen. Bekijk alle resultaten van het Nederlands team op WorldSkills-team.nl en van alle wedstrijden op www.worldskillssaopaulo2015.com.


© Nationale Onderwijsgids